Rykkere
Opsæt din egen rykker procedure til dine lejere

Opret dit egen standard rykkerflow

Opdateret over en uge siden

Du har mulighed for at oprette din egen rykkergruppe, hvor du selv definerer tekst, betalingsdage, gebyrer, mm. Når den er oprettet, vil de lejere du ønsker automatisk følge dette flow fremadrettet!

For at oprette en standard rykker procedure, skal du først klikke på Økonomi (ude i venstre menu) --> Rykkergruppe --> Opret rykkergruppe.

Nu er du inde på indstillinger til din kommende rykkergruppe. Vi har faktisk udfyldt den for dig, men du har selvfølgelig mulighed for at ændre i alle felter!

Det første du skal gøre, er at give rykkergruppen et navn; det kunne f.eks. være Boliglejemål.

Betalingspåmindelser

Dernæst vælger du om, hvorvidt eindom skal sende Betalingspåmindelser til dine lejere. Det betyder at hvis dine lejere ikke har betalt, så vil de modtage en påmindelse på mail og/eller SMS.

Hvis du klikker ja, kommer en masse felter frem:

• Bagatelgrænse: Ønsker du at have en bagatelgrænse, hvor vi ikke rykker for restance under et givent beløb, skal det indtages her

• Antal bankdage efter betalingsdato: Hvor mange bankdage efter betalingsdatoen skal vi vente, før vi sender rykkeren? Vi har som standard sat den til 3 bankdage

• Mailen: Vi har defineret mailen med dine mail oplysninger (kan ændres), et emne og en standard tekst, som lejeren vil modtage. Du har selvfølgelig mulighed for at ændre mailen, hvis du f.eks. ønsker den mere uformel eller formel.

• SMS: Skal vi sende en påmindelse på besked? Hvis ja, har vi igen defineret en standard tekst, som du har mulighed for at redigere.

Påkrav

Nu er påmindelsen færdig, og selve påkravsdelen skal nu begynde, ift. hvordan eindom skal håndtere det. Her skal vælges:

• Bagatelgrænse: Ønsker du at have en bagatelgrænse, hvor vi ikke danner påkrav for en lejer, hvis restancen er under et givent beløb, skal det indtages her

• Påkravsgebyr: Vi har som standard sat gebyret til 314,- kr., men du har selvfølgelig mulighed for at sætte det lavere, hvis det ønskes

• Skal vi danne påkravet: Hvis du ønsker at eindom skal danne påkravet, skal du indtaste hvor mange bankdage efter betalingsdatoen der skal gå, før dokumentet bliver dannet. Som standard er den sat til 6, men igen her har du mulighed for at ændre i det

• Overfør restance: Du har mulighed for at få overført lejers restance, hvis den er under bagatelgrænsen til næste måneds opkrævning. Klikker du ja til det, vil vi automatisk fjerne lejers bagatel restance, og overføre den til måneden efter

Din rykkergruppe er nu oprettet. Nu skal den tilmeldes til enten alle dine lejere, kun nogle, eller blot en enkel. Læs mere om hvordan man tildeler en rykkergruppe til en enhed her.