Rykkere
Send rykker til en lejer med det samme

Ønsker du at rykke en lejer her og nu?

Opdateret over en uge siden

I denne guide vil der blive vist, hvordan rykkerflowet oprettes og fungerer i eindom.

BEMÆRK

Guiden hænger sammen med den anden guide omkring rykkergrupper. For at kunne bruge guiden skal man først have oprettet en rykkergruppe. Grunden hertil er for at rykke manuelt, så skal der også vælges om man vil sende betalingspåmindelser, hvad der eventuelt skal stå i dem, hvad påkravsgebyr osv. er på, m.m. Alle disse indstillinger har man udfyldt i rykkergruppeindstillingerne. Læs hvordan denne opsættes her.

Hvis man gerne vil have fuld kontrol, kan man lave rykkerflowet manuelt på følgende måde:

1) Gå ind i eindom og klik 'økonomi' - 'Rykkerflows' i venstre menu

For at starte et rykkerflow skal du tilgå rykkerflows i venstre menu under 'Økonomi' også 'Rykkerflows'

2) Klik på 'Opret rykkerflow'

For at oprette et rykkerflow klikkes der i højre hjørne på 'Opret rykkerflow'

3) Udfyld informationerne omkring rykkerflowet

• Pengepligtige ydelser:

Du skal selv angive hvilke opkrævningstyper eindom skal betragte som pligtig pengeydelse. I påkravet opdeles de skyldige beløb hos beboeren i pligtig og ikke pligtig pengeydelse.

Her kan det ses eksempler på pengepligte ydelser.

Hvis du gerne vil rette dine pengepligtige ydelser kan du klikke på 'Ret pligtige ydelser'

• Periode for rykkerflow

Nu skal du vælge perioden som rykkerflowet skal dannes for.

Rykkerflowet dannes på baggrund af de opkrævninger, der mangler at blive betalt, i den periode du vælger nedenfor.

• Bagatelgrænse

Nu skal du vælge om der skal være en bagatelgrænse. Der dannes kun rykkerflows til de beboere, der har en skyldig saldo over bagatelgrænsen.

• Rykkergruppe

Her skal der vælges den rykkergruppe som rykkerflowet skal følge. På den måde følger den de indstillinger du har lavet i den.

Klik til sidst 'fortsæt' for at komme videre til at vælge lejere

4) Vælg lejere fra listen

Nu kan du se alle de lejere som potentielt kan vælges som følge af de indstillinger du har valgt. Hvis der er nogen af lejerne i listen du ikke vil have med i kørslen kan du frit fravælge dem yderst til højre i listen Du har mulighed for at vælge lejere til og fra ved at klikke knappen til højre ud fra lejeren.

For at komme videre klikker du på 'fortsæt' i bunden

5) Opsummering - Gennemse dine valg før oprettelse af rykkerflow

Nu ses en opsummering af dine valg, og du har mulighed for at gå tilbage og ændre dine valg inden rykkerne bliver lavet.

For at oprette rykkerflowet klikkes på 'Opret rykkerflows'

6) Rykkerflows kan nu ses og tilgås under 'økonomi' - 'Rykkerflows'

Nu kan du se de oprettede rykkerflows. Her har du mulighed for at klikke ind på dem og registrere en betaling, downloade rykkeren i PDF, sætte modtagelsesdato m.m

Vi håber guiden kunne give afklaring på rykkerflow proceduren i eindom.