Forbrugsregnskab
Hvordan fungerer Forbrugsregnskab?

Få hjælp til at oprette et forbrugsregnskab for dine lejere

Opdateret over en uge siden

Med eindom kan du automatisk få oprettet et forbrugsregnskab, som automatisk danner en efter- eller tilbagebetaling til dine lejere.

Du finder den ved at klikke på Økonomi (i venstre menu) --> Forbrugsregnskab --> Opret forbrugsregnskab.

Herinde kan du oprette et forbrugsregnskab for dine lejers aconto vand, el, varme, osv.

Når du opretter det, vil vi automatisk danne ekstra opkrævninger eller tilbagebetalinger til lejerne.

Oplysninger

1. Til at starte med, skal du navngive forbrugsregnskabet. Indtaster du ikke noget, vil systemet automatisk navngive den, med et aconto regnskab du laver

2. Dernæst skal du vælge hvilken type regnskab du ønsker at lave Forbrugsregnskab for, f.eks. Aconto vand

3. Eindom vælger automatisk konti for opkrævninger og tilbagebetalinger - ønsker du at benytte nogle andre, kan du frit vælge her.

4. Dernæst vælger du den periode forbrugsregnskabet skal laves for, f.eks. 01/01-23 - 31/12-23

5. Så vælger du hvornår vi skal lave en ekstra opkrævning eller tilbagebetaling (den bliver tilføjet til lejers opkrævning for den måned)

Slutligt har du mulighed for at regulere lejernes faste bidrag. Du kan læse mere om den funktion her:

Valg af lejere/ejendomme

Ønsker du blot at lave forbrugsregnskab for en enkel lejer, klikker du blot på lejeren. Ønsker du at gøre det for en hel ejendom, vælger du blot ejendommen. Du kan sagtens vælge flere lejere, flere ejendomme, eller enkeltvis fjerne nogle af lejerne i ejendommen.

Indtastning af data

Vi har autoamtisk hentet alle lejerne, og viser i bokset Opkrævet i eindom, hvor meget lejerne er blevet opkrævet. Du skal selv indtaste deres forbrug, og hvor meget som de har indbetalt (typisk det samme som de er blevet opkrævet).

Opkrævning, tilbagebetaling og dokument

Når al data er indtastet færdig, kan du under Forbrugsregnskab se dem du har lavet. Vi har dannet opkrævninger/tilbagebetalinger til lejerne, som kan ses under den enkelte lejers økonomi.

Vi danner også et forbrugsregnskabs dokument, som du har mulighed for at downloade, og sende ud til lejeren.