Alle samlinger
Generelt hjælp
Hvad betyder de forskellige opsigelsesdatoer?
Hvad betyder de forskellige opsigelsesdatoer?
Sebastian Lekdorf avatar
Skrevet af Sebastian Lekdorf
Opdateret over en uge siden

I ejendomsbranchen er der forskellige opsigelsesdatoer. Hver af disse datoer er vigtige at holde styr på, da de kan have økonomiske og juridiske konsekvenser for både lejer og udlejer.

Opsigelsesdato

Datoen hvor lejer formelt giver besked (opsiger) til udlejer om, at de ønsker at fraflytte boligen. Dette kan f.eks. være skriftligt via en opsigelsesblanket eller e-mail.

Opsigelsesperiode start

Datoen hvor opsigelsesperioden officielt starter. Denne dato kan være identisk med opsigelsesdatoen eller en fastsat dato i kontrakten (f.eks. den første i næste måned efter opsigelsesdatoen).

Opsigelsesperiode slut

Datoen hvor opsigelsesperioden slutter, og hvor lejeren ikke længere er forpligtet til at betale husleje for boligen. Opsigelsesperiodens længde varierer ofte afhængigt af lejeaftalen.

Fraflytningsdato

Dette er den dato, hvor lejeren forventes at have fraflyttet boligen. På denne dato skal boligen være tømt for lejerens ejendele, og eventuelle nøgler skal være returneret til udlejer.

Faktisk fraflytningsdato

Datoen hvor lejeren rent faktisk fraflytter boligen. Dette kan nogle gange være før den planlagte fraflytningsdato, hvis begge parter er enige, eller det kan være senere, hvis der opstår komplikationer.


Fritstillingsdato

Dette er den dato, hvor lejeren bliver fritaget for yderligere forpligtelser i forhold til lejeaftalen, selvom opsigelsesperioden ikke nødvendigvis er slut. Det kan f.eks. ske, hvis en ny lejer flytter ind i boligen før opsigelsesperioden er slut, og den oprindelige lejer således ikke længere skal betale husleje for den resterende del af perioden.)

Besvarede dette dit spørgsmål?