Spring videre til hovedindholdet
Aiia

Komplet guide til Aiia

Opdateret over en uge siden

I denne artikel vil vi gennemgå alle steps, muligheder og spørgsmål der måtte være i forbindelse med Aiia.

Hvad er Aiia?

Aiia er ejet af Mastercard, som bl.a. også ejer Betalingsservice, og de har udviklet en løsning, der gør det muligt at indlæse data fra banken og danne betalingslink.

Løsningen kaldes også Mastercard Open Banking Services, og kan frit benyttes til både faste opkrævninger, samt engangsopkrævninger.

Løsningen gennem eindom

Aiia er en open banking løsning, som betyder at du kan forbinde din bank og Aiia, og samle overblikket i eindom. Når du sender en opkrævning ud via eindom, vil der automatisk være et betalingslink, en QR kode og en betalingsreference som kan benyttes til betaling af dine lejere.

Benytter din lejer betaling via linket eller via QR koden, guides lejeren ind på sin bank, og skal godkende betalingen. Når den er godkendt, modtager du som udlejer pengene på din bank, og vi henter automatisk transaktionen via Aiia og matcher den til opkrævningen.

Benytter lejeren en bankoverførsel, er det vigtigt at lejeren registrerer referencen når der betales. Så lander pengene automatisk på din bank, og eindom henter automatisk transaktionen via Aiia og matcher den til opkrævningen.

Kom i gang med Aiia

Opsætningen af Aiia er helt ligetil, og nedenfor finder du en komplet guide til at sætte det op. Når den er opsat, er du klar til at benytte opkrævningsmuligheden.

Integration til Aiia

1. Klik På Udvidelser --> Alle Udvidelser ude i venstre menu

2. På udvidelsen for Aiia klikker du Installer

3. Klik Forbind

4. Du guides nu videre over på Aiia's domæne (app.aiia.eu), og skal her give eindom adgang til at se og hente dine bank data.

• Har du ikke en bruger: Klik Fortsæt

• Har du en bruger: Klik Fortsæt med eksisterende profil

5. Du skal nu forbinde til din bank, ved at vælge den. Herefter logger du ind på banken med den ønskede login metode (MitID, Business Online/District, eller den måde du normalt logger ind med)

6. Nu vælger du den konto du ønsker at modtage indbetalinger fra lejer på, og fortsætter

7. Du guides nu tilbage fra din bank til Aiia, og bekræfter valget af Bankkontoen

8. Du skal nu indtaste den email du ønsker at benytte til din Aiia profil, og modtager herefter en 6-cifret bekræftelseskode på mail, som du skal indtaste

9. Hernæst vælger du hvilket land du opererer i (Danmark)

10. Slutligt indtaster du selskabets CVR nummer, og bekræfter at den hentede information er korrekt. Herefter accepterer du.

11. Onboardingen er nu fuldført, og du klikker Close, og guides automatisk tilbage til eindom

12. Sidste step er nu at klikke Indstillinger, og vælge hvilken dato vi skal hente transkationer fra. Når dette er gjort, klikkes Gem indstillinger

Opsætning af opkrævninger til lejere

For at dine lejere skal modtage opkrævninger via Aiia, skal du sikre at deres betalingsmetode er sat til Aiia, samt at de er sat op til at modtage opkrævninger pr. mail

1. Klik ind på en lejer

2. Klik Information --> Betalingsmetode

3. Vælg Aiia som betalingsmetode

4. Klik ja til Skal vi sende opkrævninger pr. email?

5. Gem

Brugen af Aiia

Når du forbinder din netbank til Aiia via eindom, får du automatisk adgang til Aiia's to funktioner: Aiia Pay & Aiia Data. De to funktioner benyttes sammen, og gør at eindom automatisk kan afstemme de indbetalinger der må komme fra lejerne.

Aiia Pay

Lejerne modtager i deres opkrævning på mail et link til betaling, samt en QR Kode på deres tilsendte faktura som er vedhæftet i mailen og en reference som kan benyttes ved bankoverførsel.

Hvad sker der når lejer indbetaler via Aiia?

Når lejeren har modtaget sin opkrævning, kan lejer først og fremmest vælge mellem at benytte en betalingslinket eller at scanne QR koden. Ved begge, sendes lejeren ind på et betalingslink fra Aiia, hvor lejers opkrævning kan ses.

1. Lejer klikker Fortsæt

2. Lejeren skal vælge sin bank, som der ønskes at betale med

3. Lejeren logger ind med MitID på sin bank

4. Lejeren vælger hvilken konto beløbet skal trækkes fra

5. Betalingen er nu godkendt, og lejeren sendes tilbage til eindom, hvor betalingen bekræftes

Betaler lejeren via bankoverførsel, skal lejeren blot lave en bankoverførsel til selskabets bank, og i referencen benytte den som står i opkrævningen.

Eksempel på reference: EIN123

Hvordan godkender jeg Indbetalinger?

Når lejeren har indbetalt, lander pengene automatisk på din bank, og eindom henter transaktionen via Aiia og matcher den til opkrævningen. Alle indbetalinger ligger sig derfor under Indgående transkationer, under Aiia.

Når betalingen er modtaget, vil eindom automatisk tilknytte indbetalingen til den opkrævning det drejer sig om - det eneste du skal gøre, er at godkende den:

1. Klik Udvidelser --> Aiia --> Indgående transaktioner

2. Her ligger alle de indbetalinger som er gået ind på bankkontoen. Under Foreslået match, kan du se den opkrævning som vi har matched indbetalingen til.

3. Klik på Vælg ude i højre side på de transaktioner du gerne vil godkende og klik derefter Godkend match

Nu er indbetalingerne matchet og godkendt på opkrævningerne, og de kan nu ses under Afstemte transaktioner. Her ligger alle godkendte transaktioner.

Derudover er indbetalingen også lagt ind under opkrævningen på lejers økonomi, med Beløb, Reference, Note, Betalingsmetode & Betalingsdato.

Aiia Data

Aiia Data åbner op for at eindom kan hente alle ind- og udgående transaktioner på din bankkonto. Når lejeren har lavet en bankoverførsel, hvor opkrævningens reference ikke er angivet, kan du manuelt afstemme denne indbetaling.

Afstemning af manuelle indbetalinger uden reference

Har din lejer betalt via bankoverførsel, uden at benytte referencen, kan denne opkrævning også godt matches op. Det kræver blot, at du manuelt matcher opkrævning og indbetaling sammen.

1. Klik Udvidelser --> Aiia --> Indgående transaktioner

2. Ud fra indbetalingen (Den Indgående transaktion), klik Find matchende opkrævning (Linjen under Forslået match, med blå skrift).

3. Her kan du filtrere ved enten at søge på lejers navn eller opkrævningsdatoer. Når du har fundet den tilhørende opkrævning, klikker du Vælg, efterfulgt af Match og godkend opkrævning.

4. Indbetalingen er nu matchet op på opkrævningen, og kan ligesom med de automatisk afstemte transaktioner ses både under Afstemte transaktioner og under opkrævningen på lejeren.

Generelle spørgsmål vedrørende Aiia

Hvad koster Aiia?

Vi henviser til vores gældende prisside: https://www.eindom.dk/priser

Aiia har 3 forskellige priser:

• Engangsbeløb for at blive godkendt af Aiia (KYC): 495 kr,-

• Fast månedligt abonnement pr. integration: 99 kr,-

• Pris pr. opkrævning: 3,75 kr,-

Alle priser er ex. moms.

Hvorfor skal forbindelsen til Aiia fornyes hver 90. dag?

Dette er en sikkerhedsforanstaltning, der øger din sikkerhed og er nødvendig for at bruge tjenesten. Som udgangspunkt skyldes det at din bank, som kræver en fornyelse af samtykket for at overholde deres sikkerhedsprotokoller.

Vi informerer dig, før forbindelsen til din bank udløber. Desuden vil de data, vi ikke har kunnet hente, mens forbindelsen var afbrudt, blive hentet fra din bank, så snart forbindelsen er genoprettet.

Hvilke brugere kan se og tilgå Aiia?

Alle brugere kan se og tilgå Aiia integrationen. Dog er det kun brugere med rollen Ejer, Ejendomsadministrator og Administrator som kan se alle transaktioner, slette transaktioner og matche transaktioner med opkrævninger i eindom.

Dette skyldes at integrationen åbner op for transaktioner på selskabets bankkonto, og derfor er det ikke sikkert at alle brugere skal kunne tilgå denne information.

Har man ikke en af de nævnte roller i selskabet, vil man dog stadigvæk kunne se transaktioner som er matchet op, Konto oplysninger og Indstillinger.

Hvor ofte hentes der data fra banken?

Aiia henter automatisk data fra banken 1 gang om dagen

Kan jeg selv hente data fra banken?

Mangler du transaktioner som ikke er kommet ind endnu, så har du mulighed for at klikke på Synkroniser data, og så henter vi automatisk data med det samme.